Milan van Schaijik - Mr. Roots

Terug naar de oorsprong voor een vitale toekomst

Mijn naam is Milan van Schaijik, orthomoleculair diëtist, leefstijlcoach, sporter in hart en nieren en geboren met het gezondheidsvirus.

Het gezondheidsvirus zit in mijn genen. In mijn jeugd was ik namelijk altijd bezig met sporten. Zo heb ik vier jaar in de jeugd van Feyenoord gevoetbald en op latere leeftijd in de top van de amateurs bij Alphense Boys mogen voetballen en een leuk zakcentje bijverdient. Dat is toch top? Iets doen wat je leuk vindt en daar nog wat aan verdienen ook!
En dat is precies wat mijn levensmotto is.. Doen wat je leuk vindt!

Studie
Ik ben begonnen met een sportopleiding op het MBO, lifestyle coach. Daar had ik een vak voedingsleer wat ik razend interessant vond.. Ik wilde meer kennis ontwikkelen over voeding en gezondheid, dus heb ik vervolgens de stap genomen om de opleiding Voeding & Diëtetiek te volgen op het HBO. Inmiddels ben ik afgestudeerd als diëtist.
Nog steeds had ik de drang om meer kennis te ontwikkelen over voeding & gezondheid. Dus heb ik vervolgens de opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd.

Orthomoleculair, wat? 
Tijdens deze studie heb ik kennis ontwikkeld over de verschillende energiesystemen in ons lichaam. Elke cel in het lichaam heeft een functie en specifieke voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren. Als cellen langdurig een tekort hebben aan voedingsstoffen door bijvoorbeeld psychische stress, ongezond eten of trauma's uit het verleden loopt de boel op ten duur in elkaar. Door samen een uitgebreid onderzoek te doen wordt duidelijk welk energiesysteem een tekort heeft. Zo kunnen wij vervolgens een plan op maat maken en stapsgewijs toewerken naar jouw persoonlijke doelen.

Mijn missie is dan ook om jou op een eerlijke manier voor te lichten over gezondheid. Je kunt er voor kiezen om naar de dokter te  stappen, die vervolgens medicatie voorschrijft om het probleem op te lossen. In mijn ogen wordt hier een cruciale stap overgeslagen, namelijk leefstijl! Bijna alle hedendaagse gezondheidskwalen kan met een gezonde leefstijl omgekeerd worden. 


De kracht van voeding & leefstijl
Alles draait om energie. Heb je een gezondheidsuitdaging of sport je intensief? Dan is er een verhoogd verbruik aan energie of gaat er een hoop energie verloren doordat energiesystemen in het lichaam verstoord raken. 
Zie het als een auto die enorm veel kilometers maakt, daar moet de juiste brandstof in om de motor draaiende te houden. Gooi je diesel brandstof in een benzine tank? Dan gaat de motor natuurlijk stuk, en als je te weinig brandstof gebruikt draait de motor ook niet meer. Dat is dus precies hoe het met voeding, oftewel de brandstof/energie ook in het lichaam werkt. Gebruik je de verkeerde voeding? Dan kunnen er na verloop van tijd verstoringen in het lichaam plaatsvinden.
Vermoeidheidsklachten, lichamelijke klachten, niet kunnen slapen, geen energie om te bewegen... Kortom de dagelijkse kwaaltjes die uiteindelijk kunnen opstapelen en resulteren in chronische gezondheidsklachten of voor de sporters onder ons... Prestatieverlies!

Voor mij is gezond leven dagelijkse routine. De kennis die ik heb en met je deel, pas ik dagelijks toe in de praktijk. Want zoals ik al vertelde ben ik sporter in hart en nieren en zit het gezondheidsvirus in mijn genen. Ik ervaar dagelijks het genot van optimaal energie en ik draag mijn passie graag over op je. Mijn motivatie is enorm groot om dit gevoel te delen met eenieder en samen de weg te bewandelen naar een optimale gezondheid.

Mijn passie, verworven kennis en ervaring van voeding en gezondheid draag ik met veel genot over. Ik ga graag de dialoog aan, maak gerust kennis met mij en neem contact op.