Kookworkshop

OERgezond Koken! 


De kookworkshop met gezonde voeding is informatief en tegelijkertijd praktisch. De workshop wordt ingeleid onder leiding van een orthomoleculaire diëtist met informatie & kennis van gezonde voeding & leefstijl. Vervolgens wordt de kennis in de praktijk toegepast. Dit wordt gedaan middels een kookworkshop met uitsluitend OERgezonde ingrediënten. 


Inhoud

Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om zonder al te veel moeite aan eten te komen. Zo is er op elke hoek een snackbar te vinden, we kunnen onze boodschappen online bestellen en in de supermarkten zijn er tal van verleidingen tot ongezonde keuzes. Door deze factoren worden wij helaas vaak verleid tot ongezond eten en missen wij de vaardigheden om met gezonde voeding aan de slag te gaan in de keuken. Daarbij denken veel van ons dat het een hele klus is om een gezonde maaltijd op tafel te krijgen.


De workshop heeft als uitgangspunt om bewustzijn te creëren en kennis te ontwikkelen omtrent voeding & gezondheid en de eenvoud om een gezonde maaltijd op tafel te krijgen. Het kan heel gemakkelijk zijn om bewuste keuzes te maken in de supermarkt en in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel te krijgen, die ook nog heerlijk van smaak is. 


De kookworkshop start met een informatief onderdeel waarin middels een kort en krachtig verhaal wordt verteld over gezonde voeding & leefstijl door een voedingsdeskundige. Vervolgens vindt er een kooksessie plaats waarin de deelnemers in samenwerking een gezonde maaltijd bereiden. Tot slot presenteren de deelnemers aan elkaar het resultaat en wordt er in gezelschap gegeten.