Wat wij doen

ORTHOMOLECULAIR, WAT?

Wat betekent orthomoleculair eigenlijk? Laten we beginnen met de letterlijke vertaling. Het woord ‘orthomoleculair’ is Grieks en kan je in twee losse woorden opsplitsen. Orthos betekent gezond, recht of juist. Het woord moleculair lijkt eigenlijk heel erg op het Nederlands, moleculen. De letterlijke betekenis is dus ‘gezonde moleculen’. Meervoudige moleculen vormen dan weer de cellen waar jouw lichaam van is opgebouwd.

Cellen zijn altijd in beweging. Er zijn diverse factoren die cellen continue uit balans duwen, zoals de bloedsuikerspiegel, lichaamstemperatuur, omzetting van voedingsstoffen naar energie. Wanneer we van omgeving veranderen, eten, bewegen of bijvoorbeeld slapen, dan veranderen al deze factoren continue. En dat is prima, zolang het lichaam, dus al onze cellen ons wel weer kan terugbrengen naar het midden. Als het lichaam dat snel en adequaat kan, dus als het adaptatievermogen (vermogen tot aanpassen en bijsturen) hoog is, dan kun je spreken van gezondheid.

Mr. Roots contact
Man loopt met een pen gegevens op een clipboard na
Wijzende vinger
Hoe we het doen

LAAT VOEDING JE MEDICIJN ZIJN EN VERSTERK JE ENERGIENIVEAU!

1. Kennismaking

Een persoonlijk consult waar we jouw persoonlijke doelen en klachten zullen bespreken

2. Stappen maken

Advies op maat! Na onze kennismaking maken we een plan gebaseerd op het persoonlijke gesprek

3. Resultaat

Hier zullen we de uitvoering in praktijk doen en gaan we echt aan de slag.

ORTHOMOLECULAIR DIËTIST.

Ik bekijk de gezondheid vanuit celniveau. Wat hebben cellen nodig om optimaal te kunnen functioneren? Voeding en leefstijl kunnen jouw cellen in harmonie laten bewegen, maar kunnen ook flink ontregeld raken.

Cellen zijn altijd in beweging. Er zijn diverse factoren die cellen continue uit balans duwen, zoals de bloedsuikerspiegel, lichaamstemperatuur, omzetting van voedingsstoffen naar energie. Wanneer we van omgeving veranderen, eten, bewegen of bijvoorbeeld slapen, dan veranderen al deze factoren continue.

En dat is prima, zolang het lichaam, dus al onze cellen ons wel weer kan terugbrengen naar het midden. Als het lichaam dat snel en adequaat kan, dus als het adaptatievermogen (vermogen tot aanpassen en bijsturen) hoog is, dan kun je spreken van gezondheid.

Als orthomoleculair diëtist bekijk ik dus wat cellen nodig hebben om de gezondheid in zijn kracht te zetten. Micronutriënten zijn dan erg interessant. Organen functioneren namelijk op micronutriënten, zoals vitamines, mineralen, aminozuren, hormonen, hulpstoffen etc. Als jij dit soort stoffen niet in voldoende mate binnenkrijgt wordt het voor het lichaam een grote uitdaging om voldoende energie aan te maken. Het gaat dus verder dan alleen calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten (tellen).

Gratis kennismaken

WANNEER KENNISMAKEN?

Mijn coaching is niet voor jou als…
 • Je niet bereid bent aan jezelf te werken.
 • Je naar een ‘quick fix’ op zoek bent.
 • Je niet openstaat om kritisch naar jezelf te kijken.
 • Je liever uit pakjes en zakjes blijft eten.
Mijn coaching is wel voor jou als…
 • Je voor lange termijn resultaat wilt hebben.
 • Je bereid bent in deze lange termijn te investeren.
 • Je geduld hebt uit te kijken naar langdurig resultaat.
 • Je de handvatten nodig hebt resultaten te boeken.

LIFESTYLE COACH.

Cellen reageren niet alleen op voeding. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op jouw energiesystemen. Negatieve gedachten, Psychische stress, passief leven of een verkeerde ademhaling hebben net als bewerkte voeding invloed op jouw cellen en energiesystemen. Het veroorzaakt fysieke laaggradige ontstekingen op celniveau en stressreacties waardoor cellen en energiesystemen ontregeld raken.

Daarom sta ik voor energie en leefstijl. En leefstijl gaat verder dan alleen voeding. Het gaat er om wat je dag in dag uit doet, wat je leefpatroon is, hoe sta jij in het leven? Waar komen positieve of negatieve gedachten vandaan? Het heeft zo veel invloed op de energiesystemen in het lichaam.

Na een uitgebreide intake neem ik je mee op reis, waarin ik al mijn kennis, inzichten en ervaringen met je deel om een waardevolle leefstijlverandering te maken voor op lange termijn. Het heeft even tijd nodig, maar na deze reis heb jij er levenslang profijt van.

Gratis kennismaken

Programma ROOTS.

Wil jij je leefstijl en energieniveau een boost geven? Dan is het programma Roots wat voor jou!

In 12 weken tijd maken we een lifestyle switch en werken we samen stapsgewijs toe naar een leefstijlverandering voor de lange termijn. In totaal vinden er 6 consulten plaats en krijg jij een supermarktrondleiding en kookworkshop bij jou thuis zodat wij jouw lichaam stapsgewijs brengen naar een ketose.

Wat is ketose?

Ketose is een natuurlijke toestand van het lichaam waarin vet als brandstof gebruikt wordt in plaats van glucose, oftewel koolhydraten en suikers.

Onze verre voorouders uit de oertijd kwamen met regelmaat in een ketose. We haalden toen onze koolhydraatinname uit voeding dat de natuur ons te bieden had, en dat was alleen groenten en fruit. In de wintertijden waren deze voedingsmiddelen niet aanwezig. Dus toen schakelde ons lichaam over van een verbranding uit koolhydraten naar een verbranding uit vet. Ons lichaam was in deze tijd enorm flexibel. Het lichaam kon toen verschillende energiesystemen gebruiken als de situatie hier om vroeg. Het adequaat aanpassen aan de situatie wordt ook wel ‘metabool flexibiliteit’ genoemd.

Echter, in deze (moderne) tijd halen de meeste mensen door de enorme hoeveelheden koolhydraten in ons voedingspatroon sporadisch energie uit vet. We eten dagelijks vaak en veel koolhydraten. Voorbeelden van deze koolhydraatrijke voeding zijn: tarwe/granen, frisdranken, rijst, snacks, brood en zuivel. De flexibiliteit van het lichaam neemt hierdoor enorm af en daarmee verliezen we een hoop energie. Je kunt het vergelijken met sport, wanneer je niet traint zijn spieren en gewrichten zwakker. Wanneer je alleen energie haalt uit een verbranding uit koolhydraten, dan is dat een beperkende wijze van energie aanmaken en wordt de vetverbranding nooit of nauwelijks aangesproken.

Wanneer vindt ketose plaats?

Wanneer koolhydraten en suikers in het bloed aanwezig zijn, worden deze altijd als eerste gebruikt om energie aan te maken. Als er geen koolhydraten aanwezig zijn in het bloed, gaat het lichaam uit vet energie aanmaken. Uit de verbranding van vet worden ketonen gevormd. Ketonen hebben enorm veel voordelen voor de gezondheid en het energieniveau.

Deze resultaten kun je verwachten van een ketose:

 • Energieniveau neemt enorm toe. Je ervaart door een ketose meer focus en je energieniveau blijft gedurende de dag stabiel. De bloedsuikerspiegel blijft in balans, waardoor de welbekende dipjes gedurende dag weg blijven. 
 • Verlagen van de vetmassa. Door het lichaam in een ketose te brengen wordt de vetverbranding optimaal gebruikt. Je lichaam gaat uit lichaamsvet brandstof maken. 
 • Geen cravings meer. Trek in zoetigheden, waar dus veel koolhydraten/suikers in zitten verdwijnt. Je verzadiging neemt toe met als resultaat minder trek in tussendoortjes en troep.  
 • Functie van het brein verbeterd. Ketonen zijn voor het brein medicijnen en verlagen ontstekingswaarde. Je kunt hierbij de volgende resultaten ervaren: verbeterde concentratie, betere stemming, beter geheugen, betere slaap, betere huid en betere spieropbouw.
 • Fysieke / Sport-prestaties verbeteren. Je sportprestaties kunnen aanzienlijk verbeteren. Door de ketose schakelt het lichaam van een suikerverbranding over op een vetverbranding. Dit levert meer en langer energie. En dit ervaar je dus ook tijdens je (sport)activiteiten 
 • Herstel verbeterd. Doordat spiercellen meer energie krijgen verloopt spierherstel soepeler en efficiënter. 

De winstpunten op een rijtje:

 • Meer energie
 • Gebalanceerde energiehuishouding (zonder pieken & dalen)
 • Verbeterde slaappatroon
 • Betere ontlasting
 • Verbeterde huid
 • Functie van het brein verbeterd: verbeterde concentratie, focus en helderheid
 • Vetmassa verlaagt en verhoging van de spiermassa
 • Efficiënt gewicht verliezen (met name vetmassa bij een te hoog lichaamsgewicht)
 • Voor de sporters onder ons: Verbeterde spierherstel, verbeterde energiebalans tijdens activiteiten (meer en langer)

De kenmerken op een rijtje:

 • Activiteiten in de praktijk
 • Uitgebreide kennismaking
 • Wekelijks 1 op 1 consult voor 12 weken
 • Gebalanceerd, gezond voedings- en beweegpatroon
 • Receptenboek, voedingsrichtlijnen, handboek, plan op maat 
 • Tijdens het traject 10% korting op maaltijdservice
 • Dagelijks contact (stok achter de deur)
 • Leefstijlverandering voor op lange termijn
 • Gratis deelname aan groepstraining
 • Inclusief 1 op 1 workshop: Supermarktrondleiding & kookworkshop

We gaan met elkaar de uitdaging aan, terug naar de basis, voor een vitale toekomst

Meld je aan