Even voorstellen

WIE IS MR.ROOTS EIGENLIJK?

Mijn naam is Milan van Schaijik, sporter in hart en nieren en geboren met het gezondheidsvirus. Het ontstaan van mijn fascinatie in gezondheid begon al toen ik vier jaar oud was. Ik was altijd op zoek naar beweging. Mijn ouders hebben mij op vier jarige leeftijd op voetbal gezet waarna ik een deel van mijn jeugd heb doorgebracht in de jeugd van Feyenoord. Dit was een waardevolle tijd waarin mijn mindset zich enorm heeft ontwikkeld. Voor mij was het altijd heel normaal om te moeten presteren, bewust bezig te zijn met gezondheid en zelfontwikkeling. Het heeft voor mij een basis gevormd naar uiteindelijk het opzetten van een eigen onderneming.

Scholing

Als fanatieke sporter heb ik de sportopleiding tot leefstijlcoach afgerond. Tijdens deze opleiding kreeg ik enorm veel fascinatie naar voeding, leefstijl en gezondheid.

Dus was voor mij snel de keuze gemaakt om vervolgens hierbij een passende vervolgstudie te doen, wat Voeding & Diëtetiek werd. Tijdens deze studie ervaarde ik enige weerstand. Ik was het vaak niet helemaal eens met wat ik aan kennis en inzichten kreeg van mijn docenten. Vragen werden niet beantwoord en ik moest gewoon accepteren dat het was zoals zij zeiden. Dit kon ik niet accepteren. Ik wil namelijk altijd de oorzaak van een oorzaak weten, altijd de ‘waarom’ vraag stellen, tot het gaatje gaan, net als in mijn sport.

Om toch antwoorden te krijgen op de ‘waarom’ vragen die steeds maar bij mij naar boven kwamen, was de volgende stap al tijdens mijn afstudeerfase tot diëtist gezet:

‘Orthomoleculaire Geneeskunde’. Hier zocht ik naar verbanden tussen gezonde voeding, leefstijl en de effecten op het lichaam. Vanaf dit moment ging er een nieuwe wereld voor mij open, en werd ik van een ‘fanatieke sporter die niet stil kon zitten’ een echte studiebol.

Klinische Psycho Neuro Immunologie (KPNI)

‘Je weet, je weet meer, je wilt nog meer weten, om er uiteindelijk achter te komen dat je eigenlijk heel weinig weet.’

Op dit moment zit ik nog in de studieboeken tot KPNI specialist. Gezondheid gaat niet alleen maar over voeding. Ons lichaam is een groot samenhangend spel tussen het fysieke, geestelijke, emotionele en spirituele vlak. Het gehele plaatje benoem ik dan ook leefstijl. Elk terrein heeft invloed op elkaar. Bekijk je gezondheid en het lichaam dus niet vanuit een geheel systeem, dan kun je de oorzaak van een symptoom of klacht niet zichtbaar maken. En dus ook geen passende behandeling op maat maken.

K-PNI therapie staat synoniem met natuur-, leefstijl-, functionele en evolutionaire geneeskunde. Evolutionaire geneeskunde stelt dat ziekten, zoals onze chronische welvaartsaandoeningen ontstaan door een ongezonde leefstijl, een mismatch met ons genetisch ‘programma’, en tevens genezen kunnen worden door een gezonde leefstijl te hanteren die in overeenstemming is met ons (epi)genetisch programma.

Vanuit een evolutionaire blik wordt gestreefd om een ziekte begrijpen, te voorkomen en te behandelen. Bij orthomoleculaire- en KPNI therapie wordt niet alleen gekeken naar een symptoom, oftewel de klacht (zoals in de reguliere geneeskunde), maar ook naar het verhaal achter de klacht.

Kortom, we gaan terug naar de basis, voor een vitale toekomst.

Wist je dat…

Gezond zijn is het voortdurend zoeken naar evenwicht.

Het betekent niet dat je continue “in balans” moet zijn. Het is wel van belang dat lichaam & geest altijd weer snel het midden vindt. Er zijn diverse factoren die lichaam & geest continue uit balans duwen, zoals de bloedsuikerspiegel, lichaamstemperatuur, omzetting van voedingsstoffen naar energie. Wanneer we van omgeving veranderen, eten, bewegen of bijvoorbeeld slapen, dan veranderen al deze factoren continue. En dat is prima, zolang het lichaam ons wel weer kan terugbrengen naar het midden. Als het lichaam dat snel en adequaat kan, dus als het adaptatievermogen (vermogen tot aanpassen en bijsturen) hoog is, dan kun je spreken van gezondheid

FASCINATIE VOEDING & GEZONDHEID

Mijn fascinatie naar voeding en gezondheid komt enerzijds uit een speciale hoek. Met dank naar boven heb ik ooit het cadeau gekregen om een zusje met een aandoening, het triple-x syndroom in de familie te mogen ontvangen.

Mijn zus(je), Sanne, heeft veel uitdagingen in het leven ervaren. Zo heeft zij diverse allergieën en intoleranties voor voeding en is zij erg gevoelig voor (psychische) stress. Door dit soort uitdagingen te ervaren en te overwinnen is zij een sterk persoon geworden. Samen hebben wij haar uitdagingen in het leven kunnen minimaliseren. Dit door stapsgewijs een optimale leefstijl te creëren waaronder de juiste voeding, bioritme, ontspanning en stressreductie met aanvulling van extra vitamines/mineralen om haar voedingstekorten aan te vullen.

Mijn zusje Sanne is mijn grootste motivatiebron

Door haar behandeld te hebben heeft het mij doen beseffen dat het traject wat ik heb ontwikkeld enorm waardevol kan zijn voor vele mensen om allerlei uiteenlopende gezondheidsuitdagingen te minimaliseren, of zelfs op te lossen. Waar elk mens behoefte aan heeft, of nodig heeft, dat is bij Sanne vereenvoudigd.

Personal training
Orthomoleculair diëtist Mr. Roots
Milan van Schaijik
Mr Roots crossfit training, doet kopstand
Orthomoleculair diëtist Mr. Roots
Milan van Schaijik
Mr Roots crossfit training, doet kopstand

WIST JE DAT…

Zitten is ontsteken. Het is echt ziekte nummer 1. Zit je de hele dag op je kont? Dan ontsteekt en vervet het lichaam van binnen.

IK ADEM SPORT

Of liever gezegd.. beweging. We hebben nog steeds het DNA van onze voorouders van duizenden jaren geleden, oftewel de oermens. We zijn gemaakt om te bewegen, Het werkt voor ons als een medicijn. Vergelijk het met tandenpoetsen of douchen. Het is een primaire behoeften, iets wat je niet zo maar links laat liggen. We hebben het allemaal nodig om optimaal te kunnen functioneren.

MISMATCH TOEN
& NU

De mens leeft al miljoenen jaren op deze planeet. Van die tijd op de planeet, hebben we 99% van de tijd gegeten en geleefd in en van de natuur. Voedsel en water te voet zoeken, jagen op wild, beschutting bouwen en kinderen dragen hoorde bij onze dagelijkse beweging.

Pas 10.000 jaar geleden zijn granen onderdeel van onze voeding geworden en ontstond er landbouw, oftewel de landbouwrevolutie.

Sinds de laatste 150 jaar eten we voeding, gemaakt in de fabriek, de industriële revolutie.

Slechts de laatste tientallen jaren is fastfood onderdeel geworden van onze dagelijkse consumptie en is meer dan 80% van het aanbod uit de supermarkt ‘ultra-proccessed’

WE ZIJN TE SLIM VOOR ONS TRAGE LIJF

Onze genen zijn nog identiek aan dat van de oermens. Door de afgelopen revoluties is onze leefstijl drastisch veranderd. We bewegen te weinig, we krijgen te weinig voedingsstoffen binnen en ons stressniveau slurpt een hoop energie weg.

Onze hedendaagse voeding & leefstijl doet een extra beroep op ons lichaam. Doordat we meer stil zitten, minder gezond eten en meer stress ervaren wordt het lichaam onder spanning gezet wat enorm veel energie kost. De benodigde energie wordt gebruikt om je in balans te brengen. Heb jij deze energie niet voldoende doordat je niet genoeg voedingsstoffen uit je voeding haalt of gaat er te veel energie verloren doordat je veel stress ervaart, overmatig beweegt, passief leeft of niet goed slaapt? dan kan dat resulteren in diverse klachten, oftewel de welbekende dagelijkse kwaaltjes, oplopend tot uiteindelijk (chronische) welvaartsziekten. Meer dan 85% van de chronische klachten is de oorzaak van een mismatch in onze leefstijl, goed nieuws hierbij is dat dit met een juiste leefstijl omgekeerd kan worden!

TERUG NAAR JOUW WARE NATUUR

Het zou mooi zijn als je kunt leven als parttime oermens zodat we de oorzaken, oftewel de energietekorten door de juiste voeding & leefstijl doelgericht aanpakken. Op deze wijze brengen we jouw lichaamscellen weer in harmonie.

We doen een uitgebreide intake waar we jouw situatie helder maken. Vervolgens neem ik je mee op reis en deel ik je mijn kennis, ervaringen en passie over voeding & leefstijl. Ik geef je de handvaten om de regie in eigen handen te nemen en een gezonde leefstijl voor lange termijn te onderhouden.

Mr Roots training, heft een dumbbell