Ik doe ook..

DE VOLGENDE STAP VOOR EEN GEZONDE LEEFSTIJL

We weten allemaal dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan een goede gezondheid. Toch is het voor veel van ons in de hedendaagse drukte moeilijk om dit in de praktijk te brengen. Mijn maaltijdservice, personal training & ademhalingstrainingen kunnen naast het traject voeding & leefstijl een oplossing bieden

Mr. Roots contact
Man loopt met een pen gegevens op een clipboard na
Wijzende vinger
Hoe we het doen

LAAT VOEDING JE MEDICIJN ZIJN EN VERSTERK JE ENERGIENIVEAU!

1. De menukaart

Elke vrijdag deel ik de nieuwe menukaart voor de aankomende week. Dit doe ik via Whatsapp, Instagram en Facebook. Ook kun je een printje van de menukaart vinden bij Crossfit2712 in Zoetermeer.

2. Bestellen

Elke vrijdag deel ik de nieuwe menukaart voor de aankomende week. Dit doe ik via Whatsapp, Instagram en Facebook. Ook kun je een printje van de menukaart vinden bij Crossfit2712 in Zoetermeer.

3. Afhalen

Je kunt de bestelling elke doordeweekse dag tussen 17:00 en 19:00 ophalen. Ophalen kan, afhankelijk van waar je bestelt hebt, bij mijn praktijk of het desbetreffende fitnesscentrum.

Maaltijdservice

Elke week twee nieuwe gerechten!

Indiase Massala Rund- of Lamsgehakt

Indiase Massala van Runder- of Lamsgehakt & diverse oosterse Wokgroenten

Ingrediënten
Rundergehakt / Lamsgehakt, Witte Kool, Spitskool, Broccoli, Chineze Kool, Taugé, Kokosmelk, Curry Kruidenmix, Garam Massala, Zeezout, Komkommer,Kokosolie, Kokosrasp

Voedingswaarde (450g)
KCAL 600
Eiwitten 40g
Koolhydraten 5g
Vet 40g

Prijs
Klein: €7,-
Groot: €8,-

Bestellen

Thais Pannetje

Thais Pannetje van diverse gewokte Paddenstoelen & oosterse Groenten in een Romig sausje

Ingrediënten
Champignons, Portobello, Kastanje Champignons, Oesterzwammen, Beukenzwam, Witte Kool, Spitskool, Broccoli, Chineze Kool, Taugé, Kokosmelk, Laos, Zeezout, Komkommer, Kokosolie, Kokosrasp

Voedingswaarde (450g)
KCAL 400
Eiwitten 15g
Koolhydraten 10g
Vet 25g

Prijs
Klein: €7,-
Groot: €8,-

Bestellen

PERSONAL TRAINING.

Door met regelmaat krachttraining te doen worden er meer mitochondriën aangemaakt, oftewel de energiefabriekjes van het lichaam. Meer energiefabriekjes betekent een hogere productie van energie. In spiermassa zitten de meeste mitochondriën, meer spiermassa betekent dus ook meer energiefabriekjes.

Door cardio/conditie training wordt je uithoudingsvermogen verbeterd. Je longcapaciteit neemt toe waardoor meer zuurstof opgenomen kan worden en er meer afvalstoffen worden uitgescheiden. Cardio- en conditie training houdt in, op lage intensiteit bewegen, oftewel duurtrainingen zoals wandelen, hardlopen, fietsen etc. Door op lage intensiteit te bewegen schakelt het lichaam over op een vetverbranding waardoor vet wordt verbrand. Heel waardevol dus om conditie/cardio te combineren met krachttraining

Door regelmatig te bewegen worden er ook hele interessante hormonen geactiveerd, zoals endorfines, deze geven je een ontspannen en geluksgevoel. Lekker in beweging blijven dus.

Onze verre voorouders waren dagelijks in beweging om eten te zoeken (duurtraining). Soms moesten zij vluchten (interval en explosiviteit), in bomen klimmen (kracht), jagen (explosiviteit en kracht). Als jij het doel hebt om fitter te worden zouden deze componenten met regelmaat terug moeten komen in jouw leefstijl.

De personal trainingen die ik geef hebben inspiraties uit mijn sport, CrossFit. Alle oerelementen komen in deze sport terug, met als uitgangspunt om een fit en vitaal lichaam te ontwikkelen.

ADEMHALING

Hoewel we de ademhaling niet perse bewust hoeven te reguleren is het in tegenstelling tot geautomatiseerde processen zoals de hartslag en de spijsvertering wel mogelijk om dit te doen. Dat kan helpen bij het verminderen van stress.

Een hoge ademhaling wordt door het lichaam onbewust in verband gebracht met naderend gevaar, een souvenir uit de oertijd.

Wanneer ons stressniveau stijgt, verhoogt het gehalte adrenaline in het lichaam, gaat onze hartslag omhoog en ademen we sneller. Hierdoor worden we alerter. Een constante staat van paraatheid van het lichaam is echter niet bevorderlijk voor het lijf. Bewust ademhalen, via de buik en op een rustig tempo kan het intrinsieke stressniveau weer doen dalen.

Bij elke hap adem komt zuurstof naar binnen, bij elke uitademing worden afvalstoffen uitgescheiden. Een juiste ademhaling zorgt op lange termijn voor een zuivere interne milieu en zo voorkom je verzuring, oftewel een energietekort. Meer zuurstof, betekent ook meer energie! Kortom, er kan beter communicatie in het lichaam plaatsvinden.

E-BOOK

Ik verwelkom je graag in de wereld van energie. Daarom kun je mijn e-book gratis aanvragen. In het e-book staan praktische inzichten over voeding, leefstijl en gezondheid. Zo kun jij alvast de eerste stappen naar een nieuw energiek leven zetten.

Gratis aanvragen
Mr Roots training, heft een dumbbell

SUPERMARKT RONDLEIDING

Met alle bewerkte voedingsbronnen van tegenwoordig in de supermarkten kan het een hele klus zijn om eenvoudig en bewust boodschappen te doen. Nagenoeg alle verpakte producten zijn verrijkt met toegevoegde geraffineerde stoffen die jouw lichaam niet goed doen. Als je dan kijkt op de verpakking wordt je brein constant op het verkeerde spoor gezet door alle misleidende termen, en op de achterkant van het product wordt je ook niet veel wijzer van al die onbekende termen. 

Wist je dat meer dan 80% van alle voedingsmiddelen dat aangeboden wordt in de supermarkt ‘ultra processed’ is? 

Dat wil zeggen, voeding dat in hoge mate bewerkt is. Het zijn lege voedingsmiddelen, zonder nutriënten en vaak toegevoegd met diverse geraffineerde stoffen. Dit soort lege voeding kan jouw lichaam op ten duur schade en voedingstekorten tot gevolg hebben. 

Gelukkig bied ik met mijn supermarktrondleiding tijdens het traject ROOTS voor jou een oplossing. Tijdens de supermarktrondleiding leer ik je hoe je etiketten op producten kunt scannen, welke voeding voor jou goed is en hoe je in korte tijd praktisch boodschappen kan doen zonder dat je overal uren staat te zuilen. 

Zo kun jij bewust boodschappen doen en weloverwogen keuzes maken.

KOOKWORKSHOP & CONSULT AAN HUIS

Gezond eten bereiden kost veel tijd en energie… Ik heb een gezin thuis die niet mee wil eten.. ik wil niet aangepast koken.. Dit zijn veel reacties die ik regelmatig hoor in de praktijk. 

Wat als ik je kan laten zien dat deze beperkende gedachten niet aan de orde hoeven zijn? 

Ik kan je namelijk laten ervaren dat een gezonde maaltijd in een mum van tijd op tafel kan staan, zonder dat je vier verschillende gerechten moet maken omdat zoon Stefan en partner Patrick iets anders willen eten. 

Door een kookworkshop aan huis leer ik je precies hoe je eenvoudig met OERgezonde ingrediënten een gezonde maaltijd op tafel krijgt. 

De kookworkshop is net als de supermarktrondleiding een onderdeel in het programma ROOTS. Met als uitgangspunt om jou de kennis, inzichten en handvatten te geven om de regie van jouw gezondheid in eigen handen te nemen.