Zelfgetrokken bouillons bevatten veel gezonde stoffen ter ondersteuning van het imuunsysteem. Bij veel volkeren wordt bottenbouillon al eeuwen gebruikt voor het herstel van het spijsverteringskanaal.

En dat is niet voor niets! 

Bottenbouillon is namelijk rijk aan allerlei belangrijke voedingsstoffen. De botten zijn rijk aan calcium en fosfor en bevatten daarnaast kalium, magnesium, silicium en zwavel. Beenmerg bevat vitamine K2 en A, omega 3 en 6 vetzuren en o.a. de mineralen selenium, zink en boron. In het bindweefsel zit veel glucosamine en chondroïtine.

Het klinkt misschien onbekend voor je, maar geloof mij.. dit zijn echt nutriënten die jouw gezondheid een boost geven. 

Hoe maak je het? 

  • Doe het water met het vlees in de pan en breng dit op een matig vuur aan de kook.
  • Schep het schuim er regelmatig met een schuimspaan af. 
  • Voeg dan de bouqet garni, wortel, ui en zout en peper aan het vocht toe.
  • Laat het 6 uur op een heel laag vuur en met het deksel op de pan trekken (niet koken) .
  • Zeef de bouillon 2 keer, eerst door een zeef en daarna door een schone vochtige doek.
  • Ontvet de bouillon naar wens door deze koud te laten worden en het gestolde vet eraf te scheppen.

💡Tip; In het vet zit de smaak. Kies voor rundvlees van biologische en grasgevoerde runderen.

Ingrediënten 

✅ 3 L Koud water

✅ 1 kg runderschenkel aan het been of 700 g runderpoulet en 1 stuk mergpijp 

✅ Bouquet garni (samen gebonden met kookgaren of in een stukje kaasdoek);

✅ Een bouquet garni. bestaat uit 1 prei, 2 takjes selderij, 3 takjes peterselie, 1 takje tijm en 1 laurierblad 

✅ 1 winterwortel, in schijven gesneden 

✅ 1 ui met daarin 2 kruidnagels 

✅ Zout en 8 peperkorrels 

???? Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.
× Hoe kan ik je helpen?