Origineel van ROOTS, dus OERgezond! Dit gerecht bestaat uit diverse vruchten uit de zee, stukjes kippendijfilet en een flinke dosis kleurrijke groenten in een romig sausje met diverse kruiden & specerijen.

Hoe maak je het?

1. snij een uitje , de teentjes knoflook en haal de schil van de gember. Snij vervolgens de kip en groenten in stukjes
2. Fruit het uitje, knoflook een stuk geschilde gember in kokosolie/roomboter en voeg daar de Ras El Hanout en zeezout aan toe. Doe de tomatenpuree en een scheut kokosmelk erbij en roer flink door elkaar (2 min.)
3. Doe de zeevruchtenmix en de kip erbij en zet de pan op hoog vuur (5 min.)
4. Voeg alle groenten er aan toe en roer door elkaar (2 min.)
5. Tot slot doe je het overige restant van de kokosmelk bij het geheel, roer flink door elkaar en zet de pan op laag vuur. Laat het geheel nu intrekken voor 10 minuten.

💡Tips: Lekker met een gekookt eitje of een spiegelei als bijgerecht.

Ook lekker: een yoghurt sausje van biologische griekse yoghurt 10% vet gemengd met 1 eetlepel citroensap.

Ingrediënten (4 pers.)

✅ 400g Zeevruchtenmix (diepvries)
✅ 400g Kippendijfilet
✅ 800g Groenten (zoals sperziebonen/paprika/paddenstoelen/tomaat/spitskool/broccoli/bloemkool etc.)
✅ 1-2 eetlepels Ras el hanout
✅ 500 ml kokosmelk volvet
✅ Tomatenpuree, 1/2 eetlepel
✅ Snufje zeezout
✅ 4 teentjes knoflook
✅ 1 eetlepel Kokosolie / Roomboter
✅ 1 ui

× Hoe kan ik je helpen?