Voor een optimale gezondheid is het van groot belang om voldoende omega-3 vetten te nemen. Het vervult tal van functies in de biochemische processen van jouw lichaam. Zo bevordert het je stoelgang en geeft het je ontlasting vorm en structuur. 

Tevens is het enorm goed voor je immuunsysteem. Zo maakt het je darmen sterker door versoepeling en versterking van het darmslijmlaag  waardoor lichaamsvreemde stoffen in het bloed worden tegengehouden. Bovendien heeft elke cel in het lichaam een celmembraan. Omega-3 vetten zorgen er voor dat de celmembraan versterkt wordt en dat communicatie in je lichaam tussen diverse cellen optimaal verloopt zoals de stofwisseling, maar ook communicatie tussen hormonen en neurotransmitters. En deze hebben dan weer invloed op je slaap en gemoedstoestand. 

Een laatste belangrijke functie van omega 3 vetten zijn om ontstekingen in het lichaam te kalmeren. Ontstekingen kunnen gevolgen zijn van een verkeerde leefstijl, voeding, regelmatig stress, weinig beweging etc. 

Hoe kan je voldoende omega-3 vetten binnenkrijgen?

Regelmatig (vette) vis op je menu zoals makreel, haring, wilde zalm, maar ook plantaardige bronnen bevatten omega-3 vetten zoals lijnzaad, chiazaad, hennepzaad en oliën zoals lijnzaadolie en hennepolie geven je gezondheid een flinke boost. Vind je het een uitdaging om (voldoende) omega-3 vetten met de voeding binnen te krijgen? Neem dan een supplement zoals visolie of algenolie 

???? Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.
× Hoe kan ik je helpen?