Vitamines, mineralen & spoorelementen, oftewel micronutriënten zijn nodig voor het produceren van energie uit de macronutriënten (koolhydraten, eiwitten & vetten), het immuunsysteem, bloedstolling, groei, bot ontwikkeling, vochtbalans enz. Enz. Ze zijn van levensbelang om alle functies in het lichaam optimaal te laten verlopen en jou te verschaffen van optimaal energie. 

Het is noodzakelijk om voldoende vitamines & mineralen uit de voeding te halen. 

Ik zie met regelmaat dat mensen calorieën aan het tellen zijn uit eiwitten, vetten en koolhydraten. Het belang van micronutriënten, met name vitamines & mineralen wordt nagenoeg altijd vergeten. 

Wist jij al dat een relatief tekort aan vitamines & mineralen kan leiden tot chronische energietekorten in lichaamscellen?

Als je lichaam niet voldoende wordt gevoed met vitamines & mineralen uit de voeding kan je dat vermoeidheidsklachten opleveren, of een verminderde nachtrust, geen motivatie om te bewegen.. gezond te eten.. En zo is de vicieuze cirkel rond. 

Maar ik heb goed nieuws! Als het lichaam wordt gevoed met o.a. voldoende vitamines & mineralen kan je dat juist een boost van energie geven om al je dagelijkse verplichtingen met heel veel genot tegenmoet te gaan. Bovendien kan je van een vicieuze cirkel een energie cirkel maken.. je hebt energie voor je dagelijkse verplichtingen, je slaapt optimaal, vervolgens heb je motivatie om meer te bewegen en gezond te eten.. en krijg je zonder moeite voldoende vitamines & mineralen naar binnen! 

Hier een paar praktische richtlijnen om voldoende vitamines & mineralen binnen te krijgen 

  • Neem bij elke hoofdmaaltijd (ontbijt/lunch/diner) groenten of fruit 
  • Probeer biologische voedingsmiddelen te nemen 
  • Voor de mensen die cijfertjes fijn vinden; voor groenten geldt dagelijks minimaal 300g, meer is altijd beter!
  • Voor fruit geldt; 2 porties (200g), meer is niet altijd beter!
  • Varieer met verschillende groenten & fruit. Je hebt er honderden! 
???? Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.
× Hoe kan ik je helpen?