Van auberginebladen, rundergehakt en buffel mozzarella of fetakaas. Rechtstreeks uit de oven!

Hoe maak je het?

1️⃣ Verwarm de oven voor op 180 gr. Maak vervolgens de aubergines schoon en snijd deze in zo dun mogelijke plakken. Leg de aubergine plakken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak de aubergine plakken 20 min. in de voorverwarmde oven.

2️⃣ Verwarm een el kokosolie in een pan. Voeg de gesneden uien samen met de geperste knoflook en de kruiden toe in de pan en fruit (2-3min.)

3️⃣ Voeg het gehakt toe en bak dit ca. 5 min. Voeg als het gehakt gaar is de spinazie toe en bak dit enkele minuten mee. Voeg tenslotte de tomatensaus en wat peper/zout. Laat dit enkele minuten intrekken op laag vuur.

4️⃣ Doe in een ovenschaal een paar aubergine plakken en daaroverheen wat gesneden plakjes (buffel)mozzarella of stukjes feta en een beetje gehaktvulling. Herhaal deze stap nogmaals totdat alle ingrediënten op zijn.

5️⃣ Bak de lasagne zo’n 35 min, op 180gr. In de voorverwarmde oven, Snijd de lasagne in 4-6 stukken.

Ingrediënten (4 pers.)

✅2 aubergines
✅ 1 ui
✅ 2 knoflookteentjes
✅ 400-500gr. Spinazie
✅ 500g rundergehakt
✅ Kies uit: 200g feta of 1 Bol (Buffel)mozzarella
✅ Kokosolie
✅ Flinke scheut Olijfolie
✅ Peper/zout
✅ Paprikapoeder, Kerrie en/of Kurkuma
✅ Blikje tomatenpulp (saus)

× Hoe kan ik je helpen?